Een fiets voor ieder kind. Da’s zo gefietst!

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Vrijdag 8 december 2023 overhandigde staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een ingeleverde kinderfiets aan de vrijwilligers van de ANWB en Gaby van den Biggelaar van Leergeld. Hiermee gaf zij het startschot voor de kerstspecial van de campagne “Da’s zo gefietst”. Deze decembermaand roept het ministerie, ANWB Kinderfietsenplan en Stichting Leergeld Nederlanders op om hun niet meer gebruikte kinderfietsen te doneren. Deze worden dan opgeknapt en geschonken aan kinderen uit gezinnen met geldzorgen.

In veel gezinnen is er helemaal geen geld voor een goede en passende kinderfiets. Door deze kerstactie hopen we als Leergeld Nederland meer kinderen uit gezinnen met geldzorgen blij te maken met een fiets. Met een fiets kunnen kinderen blijven meedoen met hun leeftijdsgenootjes en naar bijvoorbeeld de sportclub en school gaan. Een mooie gedachte in deze maand: dat je fiets een nieuw leven krijgt bij een kind die dat goed kan gebruiken.

🔈Heb jij ook nog een gebruikte kinderfiets? Lever deze dan in bij een inlever locatie van de ANWB, kijk voor een locatie op de speciale campagnewebsite.
🔈Heb jij of ken jij iemand met geldzorgen en waar de kinderen een fiets kunnen gebruiken? Dan kan 1 van onze 113 Leergeldstichtingen verder helpen. Klik op de paarse button rechts onderaan de pagina voor een Leergeldstichting bij jou in de buurt.