VriendenLoterij Bingo 2020

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Elk jaar wijst de VriendenLoterij een goed doel aan dat zij extra wil ondersteunen. Voor de VriendenLoterij Bingo in het najaar van 2020 heeft ze gekozen voor Sam& voor alle kinderen. Het samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Binnen Sam& hebben wij de handen ineengeslagen om te zorgen dat nóg meer kinderen uit gezinnen met weinig geld beter ondersteund worden! We doen dit door ons aanbod en methodieken te combineren. We werken hierbij laagdrempelig, snel en kunnen maatwerk bieden om te zorgen dat ieder kind meedoet!

Op www.samenvoorallekinderen.nl kan iedereen een aanvraag voor ondersteuning indienen.

In de campagne die de VriendenLoterij voor ons heeft gevoerd werd aandacht gevraagd voor kinderarmoede. Hiermee vergrootten we het bewustzijn en verminderen het taboe en schaamte rondom kinderarmoede. We bereikten ook meer kinderen die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is. Hiernaast heeft de VriendenLoterij via deze campagne mensen opgeroepen om mee te spelen met de wekelijkse Bingo voor Sam&. Minimaal 40% van ieder specifiek gekocht lot ging naar Sam& voor alle kinderen.

Het verhaal van Sontje Hansen, profvoetballer bij Jong Ajax
Sontje vertelde hierin aan Erica en Maxime Meiland hoe hij, dankzij de ondersteuning van Stichting Leergeld, kon blijven voetballen, toen zijn moeder dat zelf niet meer kon betalen. En hoezeer hij hoopt dat ouders die het nu financieel moeilijk hebben, ook bij Stichting Leergeld of Sam& zullen aankloppen.

Tijdens de uitzending van BINGO! De 100.000 euro Quiz op 7 november 2020 is een portret van Sontje Hansen, profvoetballer bij Jong Ajax (en Jong Oranje), uitgezonden. Dit portret is gemaakt in het kader van de VriendenLoterij Bingo voor Sam&.

Het verhaal van Domingos Muanza, topatleet en personal trainer
Tijdens de uitzending van BINGO! De 100.000 euro Quiz op 28 november 2020 is een portret van topatleet en personal trainer Domingos Muanza uitgezonden. Dit portret is gemaakt in het kader van de VriendenLoterij Bingo voor Sam&.

Domingos vertelde hierin aan Erica en Maxime Meiland hoe hij als baby met zijn ouders vanuit Angola naar Nederland is gekomen en hoe hij dankzij de ondersteuning van Stichting Leergeld, onderdeel van Sam&, kon gaan sporten, toen zijn ouders dat zelf niet konden betalen. Inmiddels gaat het financieel beter met zowel zijn ouders als met Domingos zelf. Zijn ouders hebben beiden werk en Domingos is zijn eigen bedrijf gestart als personal trainer. Nu meedoen is straks meetellen!