Mbo-studentenfonds

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Gaat jouw 16- of 17-jarig kind naar een mbo-opleiding en kun je de benodigde leermaterialen niet betalen? Met ingang van 1 augustus 2021 is het nieuwe mbo-studentenfonds van kracht.

Vanuit dit fonds dienen mbo-scholen 16- en 17-jarige leerlingen uit gezinnen met weinig financiële middelen te helpen bij de aanschaf van voorgeschreven leermaterialen. Mogelijk werken mbo-scholen hierbij samen met één van onze Leergeldstichtingen (voor wat betreft een inkomenstoets).

Ons advies aan jou
Neem meteen contact op met de mbo-school van jouw kind en geef aan dat je de voorgeschreven leermaterialen niet (volledig) zelf kunt betalen en dat je graag in aanmerking komt voor een vergoeding hiervoor.

Als een mbo-school je weigert te helpen of niet op de hoogte is, kijk dan hier of er een Leergeldstichting in je gemeente actief is. De Leergeldstichting kan je dan verder helpen in het contact met de mbo-school.

Als er geen Leergeldstichting actief is in je gemeente, geef dan een seintje aan Leergeld Nederland via info@leergeld.nl, zodat wij je verder kunnen helpen in het contact met de mbo-school.

In de folder van JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) wordt goed uitgelegd voor wie dit nieuwe mbo-studentenfonds bedoeld is en hoe het werkt. Bij ‘doelgroep 3’ komt onze doelgroep aan de orde. Daarbij wordt ook de mogelijke rol van Leergeld benoemd.

Samen zorgen we ervoor dat álle kinderen kunnen meedoen! Immers, nu meedoen is straks meetellen!