Inzet van vrijwilligers voor gezinnen met geldzorgen van meer belang dan ooit!

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Stichting Leergeld zet zich al ruim 25 jaar in voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Dit werk kunnen wij doen door de inzet van meer dan 1.500 vrijwilligers, actief bij 112 lokale Leergeldstichtingen in Nederland. Op de Landelijke Leergeld Dag van 1 juni 2023 worden door het hele land Zonnetjes uitgereikt aan Leergeld vrijwilligers die dit jaar een speciale waardering verdienen. Via hun inzet en betrokkenheid maken zij, samen met al onze vrijwilligers, voor veel kinderen een verschil. Zeker nu we zien dat in het eerste kwartaal van 2023 onze aantallen t.o.v. 2022 al met 40% zijn gestegen.

Zonnetjes
Het werk van Leergeld wordt mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van meer dan 1.500 vrijwilligers. Op de Landelijke Leergeld Dag zetten lokale Leergeldstichtingen een van hun vrijwilligers in het zonnetje met de uitreiking van een ‘Zonnetje’. Deze unieke onderscheiding bestaat uit een sierspeld gebaseerd op de kleuren en vorm van het logo van Leergeld. Het Zonnetje is voor de vrijwilliger die in het afgelopen jaar iets extra’s heeft gedaan voor de lokale stichting of die het voor zijn/haar jarenlange inzet verdient om extra in het zonnetje te staan. Vanuit de lokale stichtingen kwamen mooie aanmeldingen binnen bij Leergeld Nederland.

Over Leergeld
In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Via onze 112 Leergeldstichtingen, actief in 75% van de Nederlandse gemeenten, biedt Stichting Leergeld kinderen uit gezinnen met geldzorgen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunen onze stichtingen deze gezinnen met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een laptop of een fiets of met de contributie voor een sport- of cultuurclub. In 2022 hebben onze stichtingen gezamenlijk 160.677 kinderen geholpen, een toename van 25% t.o.v. 2021.

Oproep nieuwe vrijwilligers
Het werk van Leergeld kan niet gedaan worden zonder vrijwilligers. Onze organisatie kent diverse vrijwilligerstaken. Het gaat dan met name om het thuisbezoeken van de gezinnen die om hulp vragen voor hun kind(eren), maar bijvoorbeeld ook om taken op het vlak van coördinatie of administratie, communicatie en fondsenwerving. In het eerste kwartaal van 2023 zien we in onze aantallen alweer een stijging van maar liefst 40% t.o.v. dezelfde periode in 2022. Dit betekent dat onze Leergeldstichtingen extra helpende handjes zeker kunnen gebruiken! Via deze website kunnen mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk een Leergeldstichting vinden bij hen in de buurt (klik op de paarse button rechtsonderaan).

Kijk hier onder naar het filmpje dat is opgenomen bij Leergeld Deventer en Losser bij de uitreiking van het zonnetje.