Stichting Leergeld en Efteling gaan samenwerken om nog meer gezinnen te betoveren

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Het attractiepark doneert vijf jaar lang 80.000 entreetickets per jaar

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Leergeld zet zich in voor die kinderen en hun gezinnen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. De organisatie zorgt ervoor dat kinderen een fiets hebben om mee naar school te gaan, maar ook een sport kunnen beoefenen, op muziekles kunnen of een dagje uit kunnen gaan. Vanaf komende kerstvakantie werken Stichting Leergeld en de Efteling samen om gezinnen met financiële uitdagingen een dagje betovering te bieden.

Kracht van verhalen
“Het werk dat Stichting Leergeld doet is ontzettend belangrijk in de maatschappij waarin we samen leven. Stichting Natuurpark de Efteling zorgt er als enige aandeelhouder voor dat de Efteling een plek blijft waar mensen dichterbij elkaar kunnen komen door de kracht van verhalen”, vertelt stichtingsvoorzitter Hans Janssen. “Dan is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht fysieke, financiële of sociale beperkingen. Deze samenwerking sluit daar helemaal op aan en daarom slaan we graag de handen ineen. De komende vijf jaar schenkt Efteling bv jaarlijks 80.000 entreetickets aan Stichting Leergeld voor gezinnen met geldzorgen. We kijken er enorm naar uit om die gezinnen samen te verwelkomen in de Wereld vol Wonderen!”

Samen onbezorgd herinneringen maken
Stichting Leergeld helpt jaarlijks zo’n 160.000 kinderen en dat aantal blijft groeien. De organisatie kent inmiddels 113 lokale stichtingen met veel vrijwilligers die daadwerkelijk bij de gezinnen thuiskomen. “Kinderen uit gezinnen met geldzorgen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, bijvoorbeeld op school of tijdens de vakantie”, vertelt Gaby van den Biggelaar, Directeur-bestuurder van Stichting Leergeld. “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij. Het uitgangspunt van deze samenwerking is dat wij de komende vijf jaar alle gezinnen die door onze lokale stichtingen geholpen worden een dagje Efteling gunnen. Vanwege de reisafstand vanuit sommige regio's zal dit voor een aantal gezinnen lastiger worden, daarvoor bekijken we uiteraard samen alle mogelijkheden.”

Enthousiaste reacties van ouders!


💬Wij zouden enorm graag kaartjes willen voor de Efteling! Wat gaaf!

💬Mijn jongste dochter vroeg vorige week aan mij mama ik zou graag een dagje naar de Efteling willen ik wist niet wat ik daarop moest antwoorden waarop ik alleen maar ja knikte.

💬Wij willen graag in aanmerking komen voor de Efteling kaartjes. De kinderen zouden het super leuk vinden. Wat een super actie!

💬Wat een fantastisch aanbod! Ik zou graag met mijn gezin naar de Efteling gaan.

💬Waaauuuwww wat ontzettend gaaf.

💬Eindelijk, het is voor de eerste keer om met mijn 2 kinderen naar een pretpark te kunnen gaan. De Efteling staat boven op hun wens lijstje.

💬Wauw, ik zag de email van de efteling voorbij komen en dit zullen mijn kids super gaan vinden!!!

💬Wat een mooi gebaar! Een dagje Efteling is onbetaalbaar met ons gezinnetje maar zou op deze manier (boterhammetjes mee) enigszins betaalbaar kunnen zijn.