Efteling

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Leergeld en Efteling gaan samenwerken om ook gezinnen met geldzorgen te betoveren!

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Vanuit Stichting Leergeld zetten wij ons in voor die kinderen en hun gezinnen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zijn mee kunnen doen in de maatschappij. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat ook deze kinderen een fiets hebben om meer naar school te gaan of een laptop om hun huiswerk op te maken, een sport kunnen beoefenen of op muziekles kunnen. Vanaf eind 2023 werken Stichting Leergeld en De Efteling samen om deze kinderen en hun gezinnen een betoverende dag te bieden.

In december 2023 is de samenwerking officieel van start gegaan. De Leergeldstichtingen kunnen de komende 5 jaar zelf kiezen of, wanneer en hoe zij aanhaken bij deze samenwerking. Via onderstaande link is te zien welke leergeldstichtingen aan deze samenwerking deelnemen en de Efteling tickets uitgeven.

Startdatum en gefaseerde aanpak
Op 1 december 2023 is de samenwerking officieel van start gegaan. De Leergeldstichtingen kunnen de komende 5 jaar zelf kiezen of, wanneer en hoe zij aanhaken bij deze samenwerking. Via onderstaande link is te zien welke leergeldstichtingen aan deze samenwerking deelnemen en de Efteling tickets uitgeven.

Klik hier voor het nieuwsbericht over de start van de samenwerking!

Samen onbezorgd herinneringen maken
Vanuit Stichting Leergeld helpen wij jaarlijks zo’n 160.000 kinderen en dat aantal blijft groeien. Wij werken via 113 lokale Leergeldstichtingen met veel vrijwilligers die daadwerkelijk bij de gezinnen thuiskomen. “Kinderen uit gezinnen met geldzorgen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, bijvoorbeeld op school of tijdens de vakantie”, vertelt Gaby van den Biggelaar, directeur-bestuurder van Stichting Leergeld. “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij.” Het uitgangspunt van deze samenwerking is dat wij de komende vijf jaar alle gezinnen die door onze Leergeldstichtingen geholpen worden een dagje Efteling gunnen. Vanwege de reisafstand vanuit sommige regio's zal dit niet voor alle gezinnen haalbaar zijn. Samen met de Efteling gaan we nog op zoek naar mogelijke oplossingen daarvoor, zodat we de komende vijf jaar zoveel mogelijk gezinnen van een dagje Efteling kunnen laten genieten.

De kracht van verhalen
“Het werk dat Stichting Leergeld doet is ontzettend belangrijk in de maatschappij waarin we samenleven. “Stichting Natuurpark de Efteling zorgt er als enige aandeelhouder voor dat de Efteling een plek blijft waar mensen dichterbij elkaar kunnen komen door de kracht van verhalen”, vertelt stichtingsvoorzitter Hans Janssen. “Dan is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht fysieke, financiële of sociale beperkingen. Deze samenwerking sluit daar helemaal op aan en daarom slaan we graag de handen ineen. In ieder geval de komende vijf jaar schenken we jaarlijks 80.000 entreetickets aan Stichting Leergeld voor gezinnen met geldzorgen. We kijken er enorm naar uit om die gezinnen te verwelkomen en onder te dompelen in de Wereld vol Wonderen!”

Vul hier uw eigen inhoud in.

Vanaf 7 december is op deze speciale pagina steeds te zien welke Leergeldstichtingen aan deze samenwerking deelnemen en Efteling entreetickets uitgeven. Let op dit kan per week veranderen.

Deelnemende Leergeldstichtingen

Tickets voor 2024 (geldig van 8 januari 2024 t/m 31 december 2024)

Leergeldstichtingen die hebben deelgenomen met tickets voor Kerstvakantie 2023-2024 (geen geldigheid meer van de entreetickets)