Voor welke kinderen is Leergeld?

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. De kinderen kunnen door geldgebrek niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Ouders van deze kinderen kunnen hulp en ondersteuning vragen van een lokale Leergeldstichting. Onderaan de pagina kun je de Leergeldstichting in jouw gemeente/woonplaats vinden, door de vier cijfers van je postcode in te voeren.

Om voor hulp door Leergeld in aanmerking te komen, geldt over het algemeen dat je gezinsinkomen maximaal 120% tot 130% van het sociaal minimum (de bijstand) mag zijn.

Het is belangrijk om te weten dat elke Leergeldstichting hun eigen specifieke toekennings- en vergoedingenbeleid heeft. Elke Leergeldstichting stemt haar beleid zo goed mogelijk af op de regelingen en voorzieningen die andere organisaties in de buurt al bieden, zoals bijvoorbeeld de gemeente.

Is jouw kind 16 of 17 jaar en gaat het naar het mbo? Dan kun je gebruik maken van het mbo-studentenfonds. Lees hier meer over het mbo-studentenfonds.