Nationale Postcode Loterij

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Samen maken we het verschil!

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Leergeld Nederland en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. 

De Nationale Postcode Loterij & Leergeld Nederland

Leergeld Nederland ontvangt sinds 2018 een jaarlijkse bijdrage van de Goede Doelen Loterijen! In de periode 2018 t/m 2020 kwam deze bijdrage van de VriendenLoterij. Sinds augustus 2021 is Leergeld Nederland een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij.

Met deze jaarlijkse steun is de continuïteit van ons werk voor de periode 2019 t/m 2023 gegarandeerd en kunnen we er, samen met onze partners van Sam& voor alle kinderen, die ook gesteund worden door de Nationale Postcode Loterij, voor zorgen dat ook die kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen gewoon kunnen meedoen!

Raad van Toezicht, de directeur-bestuurder en medewerkers en alle leden van Leergeld Nederland zijn dankbaar voor en trots op de erkenning van de Nationale Postcode Loterij. Deze erkenning is vooral het resultaat van de geweldige inzet van alle vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van de inmiddels 111 stichtingen Leergeld, waardoor er jaarlijks inmiddels circa 130.000 kinderen ondersteund worden in 75% van de Nederlandse gemeenten!